Христо Х. вкара 41 коли в Турция, задържаха го антимафиоти в Одрин

Христо Х. вкара 41 коли в Турция, задържаха го антимафиоти в Одрин

24rodopi.bg/Криминале Нашенец е задържан от антимафиоти в Одрин по подозрение, че вкарвал от България в Турция скъпи леки автомобили и след промяна н

24rodopi.bg/Криминале

Нашенец е задържан от антимафиоти в Одрин по подозрение, че вкарвал от България в Турция скъпи леки автомобили и след промяна на номерата на шаситата и двигателите с данни на бракувани МПС-та, ги продавал в южната съседка.

По данни на одринската полиция Христо Х. докарал в Турция 41 коли.

Екипите за борба с контрабандата и организираната престъпност са провели акцията след като било установено, че българският гражданин прилага метода „Промяна“ на превозните средства, които влизали в Турция през граничните пунктове, отбелязват местните медии.

„По тази схема реално Христо Х. е дал „живот по документи“ на коли, които отдавна са по автоморгите. Получава се така, че новият собственик кара скъпа кола от България, но с данните на трошка“, поясни пред 24rodopi.com одрински криминален репортер.

Съдебен състав в Одрин е издал заповед за задържането на нашенеца.

На снимката: 64 автомобила, предимно с кърджалийски регистрационни номера, бяха конфискувани преди година и половина в Одрин по друга измемна схема

COMMENTS

WORDPRESS: 0