Хотелиерите в Главатарци: Временният път вече е „на коловози“! (снимки)

Хотелиерите в Главатарци: Временният път вече е „на коловози“! (снимки)

24rodopi.bg/Регион Отново има проблем с достъпа на леки автомобили до Главатарци, тревожно отбелязват пред 24rodopi.com собственици на хотели и ресто

24rodopi.bg/Регион

Отново има проблем с достъпа на леки автомобили до Главатарци, тревожно отбелязват пред 24rodopi.com собственици на хотели и ресторанти на брега на язовир „Кърджали“.

Временният обходен път е разбит от тежките машини, които преминават по него, посочват хотелиерите.

„Обходният път е изграден изцяло за автомобили, които ползват живеещите в Главатарци, забранено е за МПС над 3.5 тона. Този път не е законен, изграден е изцяло за живущите на селото. Да могат да излизат от домовете си и да пътуват до града и обратно. Бетоновозите и помпите изронват чакъла и правят големи коловози, после никой не си ги оправя. Пътят е тесен и стават големи „тапи“, опасно е“, жалват се хотелиерите.

Укорът им този път не е само към полагащите тръбите по проект „Воден цикъл 2“, но и към „комшия“. „Собственик, долу на садките, лее бетон и тежките машини, преминаващи по временния път, го рушат“, казват предприемачите.

Припомняме, че на 2 март хората в Главатарци организираха протест срещу дейностите по така нар. „Воден цикъл 2“. Местните и фирмата „Кристална вода“ се споразумяха от 7 март до 17 април туристическото село Главатарци да „затвори“. Нито един обект да не посреща туристи, за да има фронт за работа на макс на изпълнителя на проект „Воден цикъл“.

Днес хотелиерите се надяват строителите на изпълнят обещанието си и до 17 април да бъдат прокарани тръби по 2,5-километровото трасе, за да тръгне трафикът по основния път Главатарци-Енчец-Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0