Хотелиерът, задържан с половин кило амфети, осъди Прокуратурата за 15 000 лева!

Хотелиерът, задържан с половин кило амфети, осъди Прокуратурата за 15 000 лева!

24rodopi.bg/Криминале Хотелиерът, който бе задържан заради 517 грама амфетамини, осъди Прокуратурата. Държавното обвинение ще трябва да му плати об

24rodopi.bg/Криминале

Хотелиерът, който бе задържан заради 517 грама амфетамини, осъди Прокуратурата. Държавното обвинение ще трябва да му плати обезщетение за нанесени неимуществени вреди в размер на 15 000 лева.

Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали, който се произнесе повече след две години след акцията, която се проведе в централната част на града.

Срещу 54-годишния мъж бяха повдигнати обвинения за притежание на наркотици с цел разпространение.

Първоначално мъжът бе задържан за 72 часа. По-късно съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“, част от която той изтърпя в хотелски комплекс. Три месеца по-късно магистратите я промениха с гаранция в размер на 4000 лева.

Година след задържането му, прокуратурата спира наказателното производство срещу него поради недоказаност на обвинението.

Тревожност, нарушен сън, сърцебиене, повишено артериално налягане, раздразнителност, психически и нервни кризи, затруднено общуване с околните поради появили се „слухове, че е наркотрафикант и перач на пари“…

Всички тези мотиви бяха изтъкнати в иска за обезщетение за нанесени вреди от страна на бизнесмена. Той поиска Прокуратурата на Република България да му заплати 50 000 лева за нанесените травми.

 Халил победи хазартния бос! Двете лица, подхвърлили дрогата в колата му, са неоткриваеми – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0