Хора от 7 до 70 години дадоха надежда на Емел, която обяви за продан булчинската си рокля, за да проходи!

Хора от 7 до 70 години дадоха надежда на Емел, която обяви за продан булчинската си рокля, за да проходи!

Хора от 7 до 70 години, нашенци от цял свят, се включиха в кампанията за набиране на средства за прикованата на инвалидна количка Емел Реджеб от село

Хора от 7 до 70 години, нашенци от цял свят, се включиха в кампанията за набиране на средства за прикованата на инвалидна количка Емел Реджеб от село Воловарци. Поради пандемията, физиотерапията на младата жена продължава в домашни условия. „Бог да благослови тези, които помогнаха. Успех, не спирай, продължавай, вярваме, че ще се оправиш“, споделят близки на Емел.

Припомняме, че лечението на Емел започна в София в началото на тази година. То става възможно благодарение на дарители от цял свят, както и три момичета, които приеха тежката участ на родопчанката за своя кауза.

Сибел Заит от силистренското село Дичево, Есра Сезгин от Берлин и живеещата в Дания Хюлия Сюлейман успяха да съберат необходимите средства, за да започне лечението на Емел от село Воловарци. Добрите им сърца дават надежда на младата жена, че отново ще проходи.

Както вече 24rodopi.com писа, падане от 4-ия етаж променя завинаги живота на Емел Реджеб.

Преди повече от две години Емел е омъжена и живее пълноценно, но се случва ужасният инцидент. По чудо оцелява, но остава парализирана.

Тогава тя е само на 26 години и животът е пред нея. Младата жена разказва как помни, че след падането е лежала 30 минути на тротоара и първите й думи били: „Жива съм“. Тя е с много тежки наранявания – счупена пета, счупени прешлени, пълна загуба на усет от кръста надолу. Следват операции и търсене на надежда. Столична болница й предлага рехабилитация, но за около месец трябва да плати 3000 лева. А възстановяването вероятно ще продължи по-дълго и ще трябват още пари…

Младата жена дори обяви булчинската си рокля за продан.

Благодарение на стотици хора обаче, Емел продължава битката.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0