„Хюриет“: Кирил Петков сред 30-те лидери в „мирната совалка на Ердоган“

„Хюриет“: Кирил Петков сред 30-те лидери в „мирната совалка на Ердоган“

24rodopi.bg/Общество „Имахме много aконструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме увеличаване на търговията и инвестициите“, така премиерът Кир

24rodopi.bg/Общество

„Имахме много aконструктивна среща с президента Ердоган. Обсъдихме увеличаване на търговията и инвестициите“, така премиерът Кирил Петков обобщи срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Министър-председателят Кирил Петков изрази очакване за по-добри връзки между „Булгартрансгаз“ и турската страна. Той изтъкна като друг приоритет транспортната свързаност между Истанбул, Бургас и Пловдив, както и решимостта на двете страни за премахване на корупцията на общата ни граница. „Нито един български, нито турски шофьор не трябва да бъде обект на корупция“, каза Кирил Петков.

В турските медии е публикувана кратка информация за срещата Ердоган-Петков, като всички използват разпространената от Анадолската агенция информация.

Всекидневникът „Хюриет“ отбелязва, че в рамките на 18 дни турският президент е разговарял с 30 лидери, като сред изброените в „мирната совалка на Ердоган“ е и българският премиер.

Колко променен ще бъде премиерът Кирил Петков след срещата с Ердоган? И към кого? – четете по-късно в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0