Хироши Нарахира е в Кърджали! Посланикът на Япония впечатлен от столицата на толерантността

Хироши Нарахира е в Кърджали! Посланикът на Япония впечатлен от столицата на толерантността

24rodopi.bg/Кърджали Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Хироши Нарахира гостува днес в община Кърджали,  придружаван от

24rodopi.bg/Кърджали

Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. Хироши Нарахира гостува днес в община Кърджали,  придружаван от Аои Ямагиши, първи секретар по политическите въпроси в Посолството на Япония в София. Той проведе среща с кмета на общината д-р инж. Хасан Азис и екипа му.

Кметът запозна посланика с потенциала, който има Кърджали по отношение на културно-историческото наследство и развитието на туризма в тази посока, икономическия профил на общината, големите инвестиции в града и реализираните проекти с финансиране от европейски фондове, информират от пресцентъра на Община Кърджали.

Кметът сподели идеята за реализиране на общ проект „Пътят на коприната“, който ще обсъди с колегите си кметове на Казанлък, Хасково, Комотини и Александруполис. Този общ маршрут може да спомогне за привличане на  чужди туристи, включително и от Япония  и ще се търси среща с японския посланик за реализирането на проекта.  Община Кърджали е готова да предостави  свободни терени на потенциални японски инвеститори, допълни  кметът.

„Впечатлен съм от Вашите думи, че Кърджали е столица на толерантността. На фона на войната в Украйна и многобройните военни конфликти по света толерантността е най-важното нещо в момента“, посочи  японският дипломат. Той каза, че е впечатлен също от това, че Кърджали се управлява с високо ниво на планиране и има добро презентиране на общината. Гостът изрази надежда и и готовност  да съдейства за привличане на японски туристи в този край, който се отличава с изключителни културно-исторически паметници и забележителна природа.

В рамките на еднодневната визита  гостът посети Регионалния исторически музей  и разгледа скалния тракийски комплекс Перперикон.

COMMENTS

WORDPRESS: 0