Хасан Азис пред студенти: В Кърджали има силен недостиг на експертни кадри

24rodopi.bg/Кърджали „В нашата община вече има силен недостиг на образовани и експертни кадри, - хора, които могат да бъдат част от развитието на Кър

24rodopi.bg/Кърджали

„В нашата община вече има силен недостиг на образовани и експертни кадри, – хора, които могат да бъдат част от развитието на Кърджали“, заяви кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на среща със студенти в залата на Бизнесинкубатора.

Той разказа за избора на младите хора в зората на демокрацията.

„90-те години, в началото на демокрацията, при преход от една система в друга, никой от нас нямаше ясно виждане за това как ще се развие България. Никой тогава не знаеше какви са предизвикателствата пред нас и възможностите за развитие. Днес вие четете за тази система, но ние я преживяхме – тогава перспективата пред младите беше да напуснат страната, а много и направиха така. Тогава перспективата беше да се мият коли в чужбина, или да се работи по строителните площадки, или по ресторантите“, каза кметът.

Хасан Азис се обърна към Поколение „Z“ – родените след 2000-та година младежи: „Родихте се с телефон в ръката, само чрез едно кликване пътувате из целия свят, търгувате на световните борси, работите от вкъщи – отново чрез телефона. Вие умеете професиите на новото време“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0