Хасан Азис отговори на Тошко Йорданов: Несериозно предложение!

Хасан Азис отговори на Тошко Йорданов: Несериозно предложение!

24rodopi.bg/Политика Има много причини, поради които Движението за права и свободи повдига въпроса за предсрочни избори, но ако с една дума трябва да

24rodopi.bg/Политика

Има много причини, поради които Движението за права и свободи повдига въпроса за предсрочни избори, но ако с една дума трябва да бъде определено управлението – то тя би била криза. Кризата е институционална, финансова, управленска, енергийна, бежанска и с много голяма сила се пренася към българските общини, това заяви в „Още от деня“ по БНТ заместник-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис, пише Fakti.bg.

Всички опозиционни партии вече говорят за избори. Нещо повече – в изказванията и коментарите на управляващите също се чуват гласове, че не са убедени в смисъла на продължаването на управляващата коалиция, посочи Хасан Азис.

На въпрос дали ДПС иска властта, заместник-председателят на Движението за права и свободи отговори: „Разбира се, че я иска. Защо не?“.

Той коментира и предложението на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ за отделянето на град Кърджали като отделна от селата община, като заяви, че тази тема винаги излиза на преден план преди избори.

„Кърджали се оказва най-удобната политическа сцена, където могат да се дадат знаци. Благодаря на г-н Тошко Йорданов, че повдига този въпрос, защото явно идват избори и в управляващата коалиция се чуват гласове, които не са убедени в своето КПД*“.

Според него това предложение е несериозно. По думите му за краткото време, което са във властта, за ИТН демокрацията започва да се изражда в автокрация и в парламентарна диктатура. Той цитира Конституцията и заяви, че границите на общините се определят след референдум и допитване до населението.

* Коефициентът на полезно действие е характеристика, която отразява ефикасността на система, служеща за преобразуване на енергия

COMMENTS

WORDPRESS: 0