Хасан Азис изпрати парите: 10 000 лева за Сирия, 32 000 лева за Турция

24rodopi.bg/Общество Кметът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на общината  Себахтин Риза внесоха по банкови сметки сумите, събрани до този

24rodopi.bg/Общество

Кметът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на общината  Себахтин Риза внесоха по банкови сметки сумите, събрани до този момент от общинска администрация, от жители на града и населените места в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. 10 000 лв. бяха преведени по сметка, обявена от БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Сирия, 32 000 лв. бяха внесени за нуждите на засегнатите от унищожителните трусове в Турция. Продължава събирането на парични помощи.

Турските власти предоставиха актуализиран списък на непаричните помощи, от които се нуждаят пострадалите в южната ни съседка. Това са:

-Химически тоалетни

-Печки

-Консерви

-Трайна  храна- варива, макарони, сухо мляко

-Бельо

-Поларени дрехи

-Термофоргрейка

-Електрически отоплителни уреди

-Легла

-Почистващи препарати

-Памперси за възрастни

-Памперси за деца

-Адаптирано мляко

-Спални чували

-Еднократни прибори за хранене- вилици, лъжици, чинии,чаши

-Одеала

-Преносими зарядни за телефони

-Газови печки

-Генератори

Дарения в подкрепа на бедстващите се събират в пункт в гаража на община Кърджали в кв.“Студен кладенец“, ул.“Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/. Пунктът е отворен от 08.00 до 19.00 ч. всеки ден.

Днес от там отпътуваха два ТИР-а с помощи за хората от Сирия и Турция. На място бе и генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, който изказа благодарност на хората от област Кърджали, протегнали ръка за помощ на своите съседи в беда. Досега за южната ни съседка от област Кърджали отпътуваха 10 ТИР-а с дарения.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0