Хасан Азис хвана инструментите и… елхи, „Кърджали“ и Ангелът светват на 6 декември

Хасан Азис хвана инструментите и… елхи, „Кърджали“ и Ангелът светват на 6 декември

24rodopi.bg/Кърджали На 6 декември ще грейнат трите Коледни елхи и ще се открие официално Коледния базар в пространството пред сградата на община Кър

24rodopi.bg/Кърджали

На 6 декември ще грейнат трите Коледни елхи и ще се открие официално Коледния базар в пространството пред сградата на община Кърджали. Тържеството ще започне в 17,30 часа с изпълнения на състави от ОДК – Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, ДВГ „До, Ре, Ми“, ще има песни, танци и стихове от по-малките  ученици. Дядо Коледа ще поздрави децата на Кърджали, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

Поставянето на празничната украса на бул.“България“, пред Белия кораб, е на приключване. Част от коледните къщички вече работят, в други производителите и търговци са в процес на настаняване. Втори ден е отворена къщичката, в която детски градини, училища  и социални услуги ще  продават с  благотворителна цел ръчно изработени сувенири. На нея е поставена кутия за събиране на средства в помощ на Габи.

Кметът д-р инж.Хасан Азис направи оглед на празничния кът. В момента се монтира  арт надписът  „Кърджали“,  като идеята за поставянето му е съвместна с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Посланието е за опазване на града чист и красив като кажем „Не на вандализма и агресията!“. Кметът Хасан Азис дори помогна при монтирането на буквите.

Светещата статуя на Ангела на Кърджали вече е монтирана на площадчето встрани от театъра. Тази година Ангелът ще носи послание за мир.

Празнично украсената зона ще се охранява с видеонаблюдение и жива охрана.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0