Хасан Азис: Басейнът отваря през август, 2 и 4 лева цена на билетите

Хасан Азис: Басейнът отваря през август, 2 и 4 лева цена на билетите

24rodopi.bg/Общество След повече от две години на пауза, очаква се в началото на август да отвори врати за граждани откритият плувен басейн в спортен

24rodopi.bg/Общество

След повече от две години на пауза, очаква се в началото на август да отвори врати за граждани откритият плувен басейн в спортен комплекс  „Арпезос”, заяви кметът доц. д-р Хасан Азис. По думите му билетите ще останат на същата стойност, каквато е упомената в общинската Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали.  Според нея 4 лева ще струва билета за възрастни и 2 лева за деца, потвърдиха от общинската администрация.

„Нека това бъде компенсация за всички, които ползват басейна за времето, когато той не работеше. През този сезон няма да променяме цените на билетите за басейна”, коментира доц. д-р Азис. 

Като причина толкова време басейнът да не работи той посочи пандемията от КОВИД 19. „Освен това през тази година изчакахме малко, тъй като последните месеци бяха с по-ниски температури. От тук нататък, до септември или докато позволява времето, общинският ни басейн ще работи”, категоричен беше кметът. 

По думите му в рамките на тази седмица басейнът ще се пълни с вода, после ще се изчака тя да достигне изискуемата температура от 21-22 градуса.  „Закупили сме препаратите, с които ще се третира басейнът. До края на следващата седмица ще се вземат съответните проби. Направена е също профилактика на машинното отделение, на филтрите. Ако всичко е наред и имаме одобрението от РЗИ, в началото на август басейнът ще заработи”, каза още кметът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0