Халил победи хазартния бос! Двете лица, подхвърлили дрогата в колата му, са неоткриваеми

Халил победи хазартния бос! Двете лица, подхвърлили дрогата в колата му, са неоткриваеми

24rodopi.bg/Темата+ Кърджалийският хотелиер, който надви хазартния бос, се надява прокуратурата да стигне до край и да задържи двете лица, които са п

24rodopi.bg/Темата+

Кърджалийският хотелиер, който надви хазартния бос, се надява прокуратурата да стигне до край и да задържи двете лица, които са подхвърлили 517 грама амфетамини в колата му. Припомняме, че той осъди прокуратурата, държавното обвинение ще трябва да му плати обезщетение за нанесени неимуществени вреди в размер на 15 000 лева.

Хотелиерът е Халил Мехмед, става ясно от публикация на сайта „Трафик нюз“.

Както вече 24rodopi.com писа, състав на Окръжния съд в Кърджали се произнесе за акцията, която се проведе в централната част на града на 11 юни 2020 година.

Срещу 54-годишния мъж бяха повдигнати обвинения за притежание на наркотици с цел разпространение. Първоначално той бе задържан за 72 часа. По-късно съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“, част от която той изтърпя в хотелския комплекс. Три месеца по-късно магистратите я промениха с гаранция в размер на 4000 лева.

Година след задържането му, прокуратурата спира наказателното производство срещу него поради недоказаност на обвинението.

Тревожност, нарушен сън, сърцебиене, повишено артериално налягане, раздразнителност, психически и нервни кризи, затруднено общуване с околните поради появили се „слухове, че е наркотрафикант и перач на пари“…

Всички тези мотиви бяха изтъкнати в иска за обезщетение за нанесени вреди от страна на бизнесмена. Той поиска Прокуратурата на Република България да му заплати 50 000 лева за нанесените травми.

Разследването не доказа и твърденията на хазартния бос, че Халил „контролирал ъндърграунда“, докато бил под домашен арест.

Двама „командировани“ от хазартен бос в Кърджали са подхвърлили дрогата в колата на местния хотелиер. Това се доказва от снетите пръстови отпечатъци от пакетите и електронната везна, които са били в багажника на автомобила. Оставените следи не са от представители на кърджалийския ъндърграунд, а от две лица, които не са попадали в полезрението на местните криминалисти. Почти сигурно е, че са се появили в града край Арда само, за да натопят нищо неподозиращия кърджалийски предприемач.Това става ясно от следственото дело, които се води вече срещу неизвестен извършител.

COMMENTS

WORDPRESS: 0