Хайде бе, душо омикронска, къде се губиш!?

Хайде бе, душо омикронска, къде се губиш!?

24rodopi.bg/Коментари Щамът Омикрон е най-доброто, което можеше да ни се случи в тази пандемия, отнемаща животи, съсипваща бизнеси, пораждаща омраз

24rodopi.bg/Коментари

Щамът Омикрон е най-доброто, което можеше да ни се случи в тази пандемия, отнемаща животи, съсипваща бизнеси, пораждаща омраза.

Говорете с медици, а не с математици, и ще разберете правотата на горното изречение, което в битовото общуване може да се трансформира в „Хайде бе, душо омикронска, къде се губиш!? Толкова те чакахме!“.

7 062 са новозаразените с COVID-19 през изминалото денонощие, сочи Националната информационна система. Рекорд за 2022-ра, рекорд въобще за целия период на пандемията. Това не е нищо, в пъти повече са заразените и на дневна база, и на седмична, и на 14-дневна…

Десетки хиляди са заразени, но не се тестват. И продължават да заразяват, ходейки на работа, на кафе, на пазаруване. Тази лека форма на ковида, обединена с ината български и отричането на мерките, ще създаде тъй мечтания колективен имунитет. И след края на Омикрон, ще си отиде и пандемията.

Силно заразният вариант е във вихъра си и скоро ще „прегърне“ толкова много хора в България, че броят на незасегнатите ще бъде на изчерпване. Разбира се, като се изключат всички онези, които са го прекарали без да бъдат част от статистиките и „математическите шамански системи“. А, както вече е известно, една шепа народ останахме след Преброяване 2021. Тоест и процентите трябва да се нагодят към друга база.

Щамът постепенно си тръгва от Съединените американски щати и Великобритания, това ще се случи и в България. Това смятат медиците, които не ходят по медиите, не правят политика, а просто лекуват хора. Те работят на ковид терен. Някои от тях го рекоха: Омикрон е творение на сблъсък със слаба имунна система, идва от държава, в която огромен процент от населението е с ХИВ. С други думи – новият вариант на вируса е далеч по-слаб. 

Но не им дадоха трибуна. 

Скоро ще приключат и славните мигове на няколкото математици, за които Ковид-19 се превърна в „златния телец“.

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0