Гурбетчията-репортер: Скоро и в Кърджали ще има списъци на хора с хазартна зависимост, ще им забранят влизането в казината

24rodopi.bg/Общество Европейският съюз не може да се справи с проблема с хазартната зависимост. В Германия вече строго се прилага закон за хазартната

24rodopi.bg/Общество

Европейският съюз не може да се справи с проблема с хазартната зависимост. В Германия вече строго се прилага закон за хазартната зависимост, който скоро ще се прилага и в България.

Прави се листа на хазартно зависимите, които се регистрират доброволно и след това в продължение на 2 години нямат право да играят в казина и заложни къщи и всякакъв хазарт.

В Германия законът е в сила от 1 януари тази година, но едва от седмица има супер строги мерки.

В нито едно хазартно заведение не се допуска човек без проверка на личната карта – за да се види дали не фигурира в този списък на хазартно зависимите.

Това посочва пред 24rodopi.bg наш гурбетчия в Германия.

„Всичко това ви описвам минути след като съм напуснал заведение за хазарт в града, в който работя и живея от години. Играех, когато се усетих, че съм сам в залата. Помня моменти, когато сме били над 20 души, забили глави в машинките. Шефката каза, че половината от тези хора вече са в списъка“, допълва нашенецът, който е убеден, че в близко време за тези списъци ще се говори много в България.

„Тези проверки започнаха от самите собственици на хазартни заведения,  след като много от тях бяха затворени за неспазване на закона. В залата, в която играя, управителят е българин. Той разказа, че един негов приятел, също българин, всеки месец още в първия ден на вземане на заплатата  я проиграва. И няма пари.

Това е много голям европейски проблем.

Включват в списъка хората доброволно – всеки ,който се е опарил и самоосъзнал.

Този българин в продължение на 8 години всеки месец на първия ден от получаване на заплатата си я проиграва цялата!

Аз се изненадах, когато шефката на нашият пункт каза, че 10 души вече не могат да играят тук от редовните клиенти.

А те са около 20-30. Забраната важи за 2 години“, отбелязва нашенецът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0