Гурбетчията благодетел от Бял извор строи луксозни жилища в Германия

Гурбетчията благодетел от Бял извор строи луксозни жилища в Германия

24rodopi.com/Темата+ Гурбетчията, който предостави за живеене дома си в Бял извор на останалото без покрив 5-членно семейство от Шуменско, строи лукс

24rodopi.com/Темата+
Гурбетчията, който предостави за живеене дома си в Бял извор на останалото без покрив 5-членно семейство от Шуменско, строи луксозни имоти за богаташи в Берлин.
Мюмюн Таир работи от 12 години в Германия.
„От 30 години съм в строителство, последните 12 са в Германия. Преди това бях в Швейцария, Холандия, Кипър“, споделя пред 24rodopi.com майсторът.
„Нашите дюлгери са най-добрите, но болшинството работят за турци или сърби, понеже не владеят езика в страната, в която са се установили. Аз избрах Германия тъй като за мен най-важното беше бъдещето на децата ми. Тук образованието е най-добро от всички страни, в които съм работил“, коментира Мюмюн Таир.
„В Германия и Швейцария патроните са най-коректни. Лично на мен Холандия не ми допадна. В Германия определено се чувствам най-добре. В началото навсякъде има трудности, но с времето всичко си идва на мястото. Когато имам свободно време, ходя на курсове. Изкарах курс за кранист, за физиотерапевт. Имам си и собствен салон за физиотерапия“, допълва милосърдният гурбетчия, който отвори вратите на дома си в родното село на нуждаещи се 5 души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0