Гурбетчии купуват имоти до границата, Ардино пък отчита 107% ръст на продажбите

24rodopi.bg/Регион Нараства търсенето на ваканционни имоти до границата с Гърция, на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с рабо

24rodopi.bg/Регион

Нараства търсенето на ваканционни имоти до границата с Гърция, на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с работа в чужбина.

Това пише национален всекидневник сравнявайки данните за първото тримесечие спрямо същия период на миналата година.

Най-голям ръст на сделките има в службата по вписванията в Ивайловград. От януари до март 2023 г. там са регистрирани 34 покупки на имоти, което е увеличение със 143% спрямо същия период на миналата година, показват данни на Агенцията по вписванията.

Жилища на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с работа в чужбина. След няколко години работа зад граница хората от региона могат да купят къща за близките си, които живеят в България. Някои пък купуват къщи с идеята, че след години ще се върнат в родината.

В службата по вписвания в Ардино за три месеца са регистрирани 29 сделки с имоти, което е увеличение със 107% на годишна база. Ардино е на второ място по ръст на покупките на имоти след Ивайловград.

В службата по вписванията в Златоград само за три месеца са регистрирани 31 сделки, което е ръст с 24% спрямо същия период на миналата година.

COMMENTS

WORDPRESS: 0