Групата на Хасан Азис си тръгнала от „Белия кораб“ с четвърт милион лева!

Групата на Хасан Азис си тръгнала от „Белия кораб“ с четвърт милион лева!

24rodopi.bg/Темата+ Бившият кмет на Кърджали и най-приближените му чиновници в администрацията си тръгнали от „Белия кораб“ с около четвърт милион ле

24rodopi.bg/Темата+

Бившият кмет на Кърджали и най-приближените му чиновници в администрацията си тръгнали от „Белия кораб“ с около четвърт милион лева, изчисли общински съветник.

В обезщетенията се включени както неизползвани за полагаеми платени почивки периоди в последните две години, така  и „стари отпуски“, които Кодексът на труда позволява да се изплатят и не се погасяват по давност. Повечето от служителите са получили отделно и по 6 заплати.

Най-голям е делът на д-р инж. Хасан Азис, който получи в сметката си близо 80 хиляди лева, която сума е калкулирана от неизползвани отпуски, за което 24rodopi.com вече писа. Извън администрацията, със солидна сума си е тръгнал и бившият зам.-председател на Общинския съвет Лятиф Расим, който е съселянин на Хасан Азис.

Хасан Азис, който освен, че беше кмет на община Кърджали, бе и един от заместниците на Мустафа Карадайъ в ДПС, а освен това в последния си кметски мандат успя да защити докторска титла и да започне работа като преподавател в един от университетите в Бургас.

COMMENTS

WORDPRESS: 0