Групата на ГЕРБ: ДПС опитва да отхвърли искането за ревизия на Синята зона

Групата на ГЕРБ: ДПС опитва да отхвърли искането за ревизия на Синята зона

24rodopi.bg/Общество „Мнозинството в ОбС на Кърджали се опитва да отклони  внесеното от групата на ГЕРБ предложение за промяна в Наредбата, регламент

24rodopi.bg/Общество

„Мнозинството в ОбС на Кърджали се опитва да отклони  внесеното от групата на ГЕРБ предложение за промяна в Наредбата, регламентираща функционирането на т.нар. Синя зона. Постоянната комисия по транспорт в ОбС отказа да го разгледа под предлог, че има други по-неотложни въпроси за решаване. Предложението бе внесено преди месец, за да бъде включено в дневния ред на предстоящото редовно заседание на 31 октомври“, се посочва с прессъобщение от групата на ГЕРБ, изпратено до медиите.

„Мнозинството на ДПС се опитва с процедурни хватки да отхвърли искането за ревизия на Наредбата и обхвата на платеното паркиране, за което се обявиха гражданите на Кърджали“, коментира председателят на групата Гроздан Колев.

„По време на инициираната от ГЕРБ обществена дискусия в началото на септември хората се произнесоха категорично против разширяването на Синята зона и присъединяването към нея на най-натоварените централни булеварди и задблоковите пространства. Няма буферни паркинги, пътната инфраструктура е компрометирана,  а градският транспорт – нередовен.  Няма да позволим темата да бъде неглижирана, интересите на гражданите трябва да бъдат защитени и предложението за поправки в Наредбата да бъде подложено на гласуване“, категорични са от ГЕРБ.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0