Група „Дигитал“ и дългият път на хитовете – от 1977-ма до „Дните на Ардино`2022“

Група „Дигитал“ и дългият път на хитовете – от 1977-ма до „Дните на Ардино`2022“

24rodopi.bg/Ардино Група „Дигитал“ от турския курортен град Мармарис взриви Ардино с концерт в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Многобр

24rodopi.bg/Ардино

Група „Дигитал“ от турския курортен град Мармарис взриви Ардино с концерт в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Многобройната публика имаше възможност да чуe най-популярните хитове на легендарни групи от 70-те и 80-те години на миналия век – „Пинк Флойд“, „Дийп Пърпъл“, „Модерн Токинг“ и солиста на „Смоуки“ Крис Норман.

Играещият по „струните на душата“ глас на солиста Йълмаз Чобаноглу в едно с другите членове на групата направиха вечерта незабравима. И тримата музиканти на групата (братята Йълмаз и Федаи Чобаноглу и Хасан Аксой) имат ардински корени и са заедно повече от 45 години. Те пропътуваха 1 100 км, за да пеят отново в родния град по повод първото издание на „Дните на Ардино 2022“.

В края на концерта, групата от Мармарис, получи много аплодисменти и поздравления. Кметът на общината инж. Изет Шабан, който бе сред почитателите на музиката им, също поздрави талантливите музиканти и им подари ръчно изработени дървени сувенири.

От своя страна групата благодари сърдечно за поканата на общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан.

„Дигитал“ е създадена през 1977 година в град Ардино. Групата свири в курорта Пампорово и други места в България, има ангажименти в ГДР (източната част на днешна Германия).

През 1990 година тримата членове на формацията се изселват в Турция, установяват се в известния курортен град Мармарис, където свирят и до днес.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0