„Грешка в превода“: Айлин Секизкьок станала почетен гражданин на Кърджали!? Не, герб е само

„Грешка в превода“: Айлин Секизкьок станала почетен гражданин на Кърджали!? Не, герб е само

24rodopi.com/Общество Грешен превод и/или некоректно тълкувание родиха новината: Нейно Превъзходителство посланикът на Турция в България - Айлин Се

24rodopi.com/Общество

Грешен превод и/или некоректно тълкувание родиха новината: Нейно Превъзходителство посланикът на Турция в България – Айлин Секизкьок, е новият почетен гражданин на Кърджали!

„С ушите си чухме, че г-жа Секизкьок обяви, че е била информирана как с решение на Общинския съвет е удостоена със званието „Fahri vatandaş“ („Почетен гражданин“ – б. р.). Явно сте проспали новината за решението на Общинския съвет“, заяви пред 24rodopi.bg кърджалиец, присъствал на едно от вчерашните мероприятия с участието на посланик Секизкьок.

Всъщност, тя получава почетен плакет „Златен герб“ на община Кърджали заради огромния принос към развитието й. Това бе съобщено вчера от кмета д-р инж. Хасан Азис. Актът не е на разпоредителния орган, който не е заседавал по тази тема, а е заповед на кмета.

Посланик Секизкьок предаде на кмета ключовете на специален мобилен медицински пункт, чиято първа спирка за прегледи бе в село Мост.

По времето на мандата в България на Айлин Секизкьок се случи така нар. „разтопяване на ледовете“ между ДПС и ердогановата Партия на справедливостта на развитието.

Припомняме, че по времето на посланик Сюлейман Гьокче Анкара включи в забранителен списък над 150 български граждани, които нямаха право да влизат в Турция. Всички депесари бяха извадени от този списък след като се провали проектът „ДОСТ“ и се оказа, че „информаторите“ са подали неверни данни на Анкара за включените в списъка.

COMMENTS

WORDPRESS: 0