Говорейки предизборно, мислете предзимно! Чехия показа пътя на некъпаните по света и у нас

Говорейки предизборно, мислете предзимно! Чехия показа пътя на некъпаните по света и у нас

24rodopi.bg/Коментари/Политика 1968-ма година. Александър Дубчек става първи секретар на Комунистическата партия на Чехословакия. Реформистът не се х

24rodopi.bg/Коментари/Политика

1968-ма година. Александър Дубчек става първи секретар на Комунистическата партия на Чехословакия. Реформистът не се харесва на останалите. Народна република България първа настоява за военна интервенция. И това се случва. Пражката пролет се разбива в стоманата на танковете. Жаждата за свобода е удушена в зародиш…

54 години по-късно Чехия отново е първа. И това няма как да стигне до България.

Над 70 000 души протестираха в центъра на Прага, обвинявайки чешкото правителство, че отделя повече внимание на Украйна, опустошена от войната, отколкото на собствените си граждани, предадоха световните агенции. Протестът в столицата на Чехия, която е ротационен председател на Европейския съюз беше срещу нарастващата инфлация, породена от скока в цените на горивата, срещу ваксинацията за коронавируса, но също и срещу имигрантите, отбелязва Франс прес. „Най-доброто е за украинците, а за нас само по два пуловера“, пишеше на един от плакатите, носени от протестиращите. Този текст намекваше, че чехите няма да могат да платят сметките си за парното през зимата.

Цените на природния газ нараснаха в цяла Европа след намаляване на доставките от Русия, което доведе до скок в цените на тока.

 

Европа се отърсва по трудния начин от американската вакханалия и васалитет, отбелязват международните анализатори. Доларът мина еврото, ЕС е просто една пионка на САЩ и силите зад гърба на глобалиста Байдън. Съюзът губи сили в битката на янките срещу руснаците.

 

А у нас? У нас има избори, лъжи и манипулации вървят на килограм. Всеки ден и всеки час.

Добре би било за кандидатите за депутати и техните началници – видими и невидими, да си отворят очите. И, действайки и говорейки предизборно, да мислят предизимно!

Преди студените радиатори за разгалените софиянци, преди глада за страшно много българи, и чак накрая за Зеленски и Зеленска, и Путин, разбира се. А деклариращите, че няма да се къпят, освен за хонорарния лист на фондацията, са без значение за България днес и България утре.

Такива коалиции ви чакат при минусови температури, че свят ще ви се завие. Чехите вече ви показаха пътя. Мислете!

COMMENTS

WORDPRESS: 0