„Господарите на трибуните“, „господарят на терена“ и „шоуменът“, когото пречупиха в тунела…

24rodopi.com/Спорт/Коментари „Господарите на Родопите“ – любимият транспарант на феновете на кърджалийския футболен клуб. * „Арда 1924“ жънеше ус

24rodopi.com/Спорт/Коментари
„Господарите на Родопите“ – любимият транспарант на феновете на кърджалийския футболен клуб.

*
„Арда 1924“ жънеше успехи при Николай Киров, но показа най-добрия си стил на игра при Славко Матич. „Сините от Кърджали“ отидоха в Разград с мотивация да победят, ама не в нагласен мач, а в мъжки сблъсък. ЦСКА надви шампиона в последния мач за сезона, но няколко дни по-рано „червените“ на Стойчо Младенов гледаха каква синя фурия има вече на „Арена Арда“ и само късметлийски гол в последната минута им позволи да си тръгнат от Кърджали с една точка. Възпитаниците на Матич превъзхождаха и „Левски“, въпреки нулевото равенство.
Киров отиде там, където плащат по-добре. Сърбинът пък го отстраниха, защото си позволи да изрече неща, които не се харесаха на Господарите на отбора.
От няколко дни ПФК „Арда 1924“ е променен. Диша в друго състояние, с леки симптоми на болен клуб. Ако щете, господарите са други. Може да е за по-хубаво, може да е и на „потъване“. Феновете обаче винаги са имали „шесто чувство“. И то не ги лъже. Виждали са го и в други клубове, всяка тръпка по гърба на трибуните им показва, че нещо не е наред…
Новите Господари можеха да дадат шанс на Славко Матич. Още повече, че с изключение на двама-трима, другите са харесвали новия треньор. Това си личеше и от всички изказвания на играчите – за стила, за изискванията, ако щете и за „философията“.
Матич е единственият от многото футболни специалисти, които са яли хляб в Кърджали, който каза, че в града край Арда има възможност да се сглоби един национален отбор. Толкова са добри момчетата. Само трябва да се преодолеят интригите вътре в клуба и се създаде по-добра организация на работа.
Но думите му за „неприятели в кухнята“ му костваха уволнение. Случи се и нещо, което не се наблюдава често, дори е изключено. От клуба публикуваха „фейсбук мнение“ на капитана на тима, почувствал се засегнат. Това е рядък феномен. Не са го позволявали и на Меси, нито на Роналдо, нито на останалите със „златните топки“.
Явно има някакво „разделение на властите“. Господарите на Родопите си врякат от трибуните, господарите на терена имат последната дума, а господарят на събитията край тъча е просто… „шоуменът“ (по думите на Пламен Крумов).

*
Нещо за финал. На пресконференцията преди мача с „червените“ Матич демонстрира отлично настроение. Отговори на въпросите и побърза да стане като изрече към оставащите Караджов и Делев с широка усмивка „тръгвам за тренировка, имам работа, вие да не говорите срещу треньора като тръгна“.
После нещо се случи. Знаете какво последва.
А на ЦСКА им трябваше толкова много победата…

COMMENTS

WORDPRESS: 0