Големият глас Мария се върна в своята гимназия, посрещната като звезда

Големият глас Мария се върна в своята гимназия, посрещната като звезда

24rodopi.bg/Общество Дни преди концертите в „Гласът на България“ в ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали се състоя уникална среща с Мария Колева-един талант,

24rodopi.bg/Общество

Дни преди концертите в „Гласът на България“ в ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали се състоя уникална среща с Мария Колева-един талант, който имаме пълното основание да наречем ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ.

Тя е възпитаник на Езиковата гимназия. Завършва през учебната 2004-2005 година, а след това продължава музикалното си образование в САЩ. Мария е от онези стотици момичета и момчета-успешни ботевци, които пазят топлината на спомените и не забравят училището и учителите, защото са й любими. Доказателствата за това са много.

Тя участва с учителя по музика Димитър Савов на среща с ученици и учители по покана на директора на ЕГ „Христо Ботев“ Даниела Павлова и ръководителя на клуб „Публична реч“ Надежда Карагьозова. Учениците имаха шанса да задават въпросите си към Мария. С много уважение и умиление тя се върна във времето, когато е била в Езиковата гимназия. Мария с вълнение разказа за това какъв е бил животът в училище преди повече от петнадесет години. С умиление сподели вълнуващи случки от сцената на Театъра, участвайки в незабравимите училищни благотворителни концерти и в Дома на културата, където свири в детския струнен оркестър. Нейни любими учители по цигулка са Мария Петковска и Ангел Чавдаров, които й помагат да се изгради като музикант.

Спомни си радостта от поканата да пее на юбилейния концерт на Гимназията с други именити бивши възпитаници на школото. С учениците разговаря и учителят й по музика от гимназията Димитър Савов, който преди години я мотивира да участва в друго музикално предаване и да спечели първо място.

Най-силно впечатление на присъстващите  направи нейното отношение към учителите, за които говори с много любов и признателност. На въпроса какви емоции изпитва, участвайки в „Гласът на България“, Мария сподели, че вълнението е неописуемо. Сцената е мястото, където се чувства щастлива и окрилена. Екипът на предаването е изграден от изключителни професионалисти, а конкуренцията между участниците е сериозна.

Учениците аплодираха Мария, скандирайки името й. Всички с нетърпение очакват концертите на живо и заявиха своята подкрепа, защото вярват в нейната победа на финала.

Директорът на гимназията Даниела Павлова подари цветя, картина, коледна картичка, изработена от ученици, и прочете поздравителен адрес от името на учителския колектив и възпитаниците с пожелание за победа на Мария и повече споделени мигове с публиката.

 G

COMMENTS

WORDPRESS: 0