Големият Доган и догановчетата, които не прозряха това „не се е*авам“

Големият Доган и догановчетата, които не прозряха това „не се е*авам“

24rodopi.bg/Коментари/Политика   Доган помни и малки, и малко по-големи догановчета в Кърджали. Малки епигончета и неудачни копи-пейсчета в

24rodopi.bg/Коментари/Политика

 

Доган помни и малки, и малко по-големи догановчета в Кърджали. Малки епигончета и неудачни копи-пейсчета в големия му Бастион.

И прости, и образовани, и такива, които са чели 4 вагона книги, и гръмогласни като оперни певци, и мън-мън партийни началници.

И „изтупани“, като за снимки на модно списание, и такива, които крачеха в парламента с прашни чепици, но с бели чорапи.

Чувал е и за депутат, който все обясняваше из Кърджалъка как до 5 сабалян са пили уиски с Шефа, ама на следващите номинации, на които получи Х-че от почетния председател, си призна, че всъщност в Сарая е стъпвал само за коледно-новогодишното слово на Доган.

Големият е информиран в детайли колко много догановчета са ходели да лъжат кметовете, че идват със селям от Шефа и указания кметът да опорочи обществената поръчка, за да може фирма на същия този яланджия да получи обекта.

Доган знае, че в турския етнос има хора, които и на магаре имат осанка на лидер, а артък много са „кухите“, които натискат педала на газта на кола за 200 бона.

Създателят на ДПС е срещал мъдри хора и в кирпичен дом, нагледал се е и на паразити, които имат труден сън, и за да потънат в обятията на Морфей, не броят овце, а придобити имоти и пачки.

Какво ли не помни д-р Ахмед Доган!?

И какво от това? Защо го пишем!? Заради вчерашното твърдение на настоящия председател на Областния съвет на ДПС, че нямало да има изненади в подредбата на кандидатската листа на ДПС в 9-и Кърджалийски многомандатен избирателен район.

Казва се Ресми Мурад, но вчера се направи на Ахмед Доган.

Листата на ДПС още не е готова. Но според председателя на ОблС тя ще бъде като предишната, което означава като по-предишната, че и още по-предишната.

Дори да е така, дори процедурата за номиниране на кандидати за кандидат-депутати да е била фалшива демокрация или отбиване на номер, Доган никога няма да обиди активистите. Защото автентичния Доган знае, че всеки един воин на партията заслужава уважение.

Освен всичко, много активисти на Движението на терен –  било в България, било в Турция, отнасят укори заради листите – какво търси там „тази“ и „този“. Тези биткаджии за всеки един глас не заслужават… „листата ще е същата“.

С това изказване не мечтаните 55 хиляди, не 50 хиляди, дори 45 000 гласа трудно ще се калкулират по пътя към разпределянето на 5-те кърджалийски мандата.

Иначе не е толкова трудно. Даже е просто.

От последната турска махала, през града и областния център, та чак до Народното събрание едно догановче трябва да чете, препрочита, наизусти догановото:

„Понятието за „Колективното тяло“ ползваме само като метафора. Но Колективното тяло има особена система на усещане, възприятия, оценка, очакване… В етнологията има един интересен термин – морфичен резонанс, който отчита именно вътрешната пулсация на общността. Ето аз просто ви усещам, убеден съм – вие също ме усещате, дори без да говорим. Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се е*авам“.

На снимките: Когато лидерът идваше на кърджалийски терен, и новини имаше, и огромен електорален интерес, и настроение за „партийни подвизи“, а листата с кандидати за депутати направо „къртеше“

COMMENTS

WORDPRESS: 0