ГЕРБ за „Синята зона“: 3 слабости – градския транспорт, работещите в центъра, липсата на велоалеи

ГЕРБ за „Синята зона“: 3 слабости – градския транспорт, работещите в центъра, липсата на велоалеи

Три ключови слабости на проекта „Синя зоня“ формулира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев на днешното онлайн-заседание на ОбС.

Три ключови слабости на проекта „Синя зоня“ формулира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев на днешното онлайн-заседание на ОбС. Това са остарялата концепция за организация на градския транспорт и невъзможността на работещите в центъра да ползват колите си, липсата на паркинги с капацитет за целодневно паркиране и отсъствието на велосипедни алеи, които биха облекчили трафика, съобщиха от пресцентъра на местната структура на партията.
Синята зона в Кърджали се очаква да бъде въведена на 1 март. Тя ще се управлява от новосъздаденото общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. Според Веселина Юрукова, съветник от ГЕРБ, проектът стартира „на сляпо“, информацията, предоставена от общината, е неточна и непълна, което буди недоумение и негодувание у гражданите, а в същото време от заинтересованите страни се очакват да излязат с предложения и становища по темата. Няма яснота нито за обхвата на Синята зона, нито за броя на автомобилите, които могат да се регистрират на едно физическо или юридическо лице, нито за размера на приходите, които ще бъдат заделени за поддръжка на градската инфраструктура, реагира Юрукова. При тази ситуация въвеждането на зони за платено паркиране в Кърджали ще създаде хаос и напрежение, заяви съветничката от ГЕРБ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0