ГЕРБ внесе предложения в ОбС: Стоп на разширяването на „Синята зона“ и преференциална абонаментна такса за работещите в центъра

ГЕРБ внесе предложения в ОбС: Стоп на разширяването на „Синята зона“ и преференциална абонаментна такса за работещите в центъра

24rodopi.bg/Кърджали Съветниците от ПП ГЕРБ внесоха в Общинския съвет (ОбС) на Кърджали предложения за промяна в Наредбата, регламентираща функционир

24rodopi.bg/Кърджали

Съветниците от ПП ГЕРБ внесоха в Общинския съвет (ОбС) на Кърджали предложения за промяна в Наредбата, регламентираща функционирането на т.нар. Синя зона. Те са формулирани на базата на становищата и възраженията на гражданите, направени по време на публичната обществена дискусия, инициирана от групата на ГЕРБ на 7 септември.

Присъстващите на дискусията се обявиха срещу разширяването на „Синята зона“ и присъединяването на най-натоварените централни булеварди и задблоковите пространства, уточняват в съобщение до медиите от ГЕРБ.

Постъпило е предложение за въвеждане на преференциална абонаментна такса за работещите в обхвата на платеното паркиране и промяна на часовете, в които действа „Синята зона“.

„Като най-сериозни недостатъци на движението в Кърджали бяха посочени липсата на буферни паркинги, лошата пътна инфраструктура и нередовният градски транспорт. Пакетът предложения на съветниците от ГЕРБ е в услуга на населението и цели облекчаване на трафика“, отбелязват от партията.

Поправките в Наредбата са входирани в разпоредителния орган заедно с протокола от обществената дискусия, за да бъдат обсъдени и гласувани на сесия. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0