ГЕРБ обжалва преместването на секции в „Боровец“, едното помещение е било предизборен щаб

24rodopi.bg/Политика ГЕРБ обжалва пред областния управител заповедта на кмета на община Кърджали, с която се променят адресите на 4 избирателни секци

24rodopi.bg/Политика

ГЕРБ обжалва пред областния управител заповедта на кмета на община Кърджали, с която се променят адресите на 4 избирателни секции в квартал „Боровец“ за предстоящите местни избори на 29 октомври, съобщиха от пресцентъра на местната структура на партията.

„Няма основание за преместване на СИК № 6,7,8 и 9 от ОУ „П. К. Яворов“, каквато е обичайната практика,  в помещения на ул. „Морава“ и ул. „Рожен“ . Заповедта е издадена в противоречие с нормата на чл. 8, ал. 3 от ИК, както и при липса на каквито и да било мотиви. Считаме, че помещенията, находящи се на цитираните адреси, не са подходящи да осигурят нормалното протичане на вота“, се казва в позицията на ГЕРБ. В една от преместените секции се е помещавал предизборен щаб на политическа партия, което създава предпоставки за непозволена агитация, извън правилата на изборния кодекс, и крие рискове от евентуален контролиран вот, се посочва още в жалбата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0