ГЕРБ: Областният управител да поиска от Министерския съвет допълнителни средства за нова зала в Кърджали

24rodopi.bg/Политика Съветниците от ПП ГЕРБ призовават областния управител на Кърджали Даниел Делчев да направи постъпки пред Министерски съвет и Мин

24rodopi.bg/Политика

Съветниците от ПП ГЕРБ призовават областния управител на Кърджали Даниел Делчев да направи постъпки пред Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта за осигуряване на допълнително финансиране за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали.

„В края на 2018 г правителството на ГЕРБ гласува 3,6 млн. лева за реализация на проекта, а парите бяха предоставени на държавната компания „Национална спортна база“ ЕАД в качеството й на възложител. Отреден бе терен за строителство, издадено бе разрешително за строеж, избрана бе фирма-изпълнител, а през 2020 г бе направена първа копка на съоръжението. След 2,5 г бездействие обаче строителната площадка е на кота нула, а оскъпяването е почти двойно“, посочват от ГЕРБ.

В писмо до областния управител съветниците припомнят, че по информация на ММС осигурената сума от 3,6 млн вече е крайно недостатъчна. От ГЕРБ са категорични, „че най-удачното решение на проблема, с оглед очакванията на гражданите и извършените до момента процедури, е държавата да осигури допълнителни средства за изграждане на нова спортна зала, вместо да се прахосват милиони за кърпежи на напълно амортизираната спортна зала „Арпезос“.

„В противен случай Кърджали ще остане единственият областен град без елементарна спортна инфраструктура, а една гарантирана от държавата инвестиция ще бъде безвъзвратно изгубена“, отбелязват от ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0