ГЕРБ номинира неврохирурга проф. Николай Габровски за премиер!

24rodopi.bg/Политика Шефът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ професор Николай Стефанов Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер. Тя бе обяв

24rodopi.bg/Политика

Шефът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ професор Николай Стефанов Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер. Тя бе обявена от Десислава Атанасова, която получи от президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство.

„За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички усилия да съставим правителство. В момента България минава през множество кризи. Втора година продължава политическата. Ще предложа кабинет, който е по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертното“, заяви проф. Габровски.

Проф. д-р Николай Габровски, д.м.н. е неврохирург, началник на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“.

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница „Пирогов“ е от 1997 година. Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е председател на Българското дружество по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е национален консултант, а от 2018 – главен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

COMMENTS

WORDPRESS: 0