ГЕРБ – 25,6%, ПП-ДБ – 24,8%, ДПС – 12,8%, „Възраждане“ – 11,9%

24rodopi.bg/Политика ГЕРБ ще е първа политическа сила, ако изборите са днес, а след нея ще е новата коалиция „Продължаваме промяната“-„Демократична Б

24rodopi.bg/Политика

ГЕРБ ще е първа политическа сила, ако изборите са днес, а след нея ще е новата коалиция „Продължаваме промяната“-„Демократична България“.

Партията на Бойко Борисов би получила 25,6% от гласовете на хората, а плътно зад тях с едва 0,8% по-малко, или общо 24,8% е коалицията на хората на Кирил Петков и Христо Иванов, посочват от агенция „Тренд“. Изследването е проведено от 4 до 11 февруари, като са анкетирани 1 003 души.

В съда стана ясно, че „Тренд“ използва манипулативни похвати в дейността си, но представените резултати се приближават до тези и на другите български социологически агенции.

Освен за първото място, битка се очертава и за третото. ДПС би получило 12,8 на сто от гласовете, а „Възраждане“ – 11,9 на сто.

„Потъването“ на БСП продължава. Левицата би получила едва 8,9% на предстоящите избори.

Противно на германската агенция, която праща „Има такъв народ“ с 8,5 процента от гласовете, от „Тренд“ са категорични, че партията на Слави Трифонов няма да влезе и в 49-ото Народно събрание.

Присъствие в него засега си гарантира „Български възход“ на Стефан Янев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0