Георги Марков: Само ГЕРБ и ДПС могат да направят правителство на евроатлантическите ценности

24rodopi.bg/Политика От участниците в предстоящите парламентарни избори има само две партии, които могат да стъпят на евроатлантически ценности като д

24rodopi.bg/Политика От участниците в предстоящите парламентарни избори има само две партии, които могат да стъпят на евроатлантически ценности като допирна точка за съставяне на правителство – ГЕРБ и ДПС.

Това прогнозира пред агенция „Пик“ бившият конституционен съдия и бивш депутат от ГЕРБ Георги Марков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви завчера, че ако партията му спечели изборите, ще положи всички усилия да състави правителство, но без ДПС.

Георги Марков изключва коалиция на партията на приятеля му Борисов с „Продължаваме промяната“.

“Не, няма да работим с мафията. Не, няма да работим с ГЕРБ и Борисов”, това пък обяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев на откриването на предизборната кампания на партията.

Социологическите агенции прогнозират, че в 48-ото Народно събрание ГЕРБ  ще има между 70 и 75 депутати, „Продължаваме промяната“ – 50-55, а ДПС и „Възраждане“ – по 30-35. Други формации ще имат 20 до 25 депутати.

Коментарът: Какво означава „съюз“ за Бойко Борисов. Възможен ли е вариантът „Всички вече харесват ГЕРБ, защото Борисов го няма“? Политикът от Банкя сънува, че е Червената шапчица, а ДПС – огромна и незаобиколима парламентарна гора – очаквайте

COMMENTS

WORDPRESS: 0