Георги Иванов спечели коча на борбите в Черноочене, дебют на младите надежди от „Гигант“

Георги Иванов спечели коча на борбите в Черноочене, дебют на младите надежди от „Гигант“

24rodopi.com/Регион/Спорт „Абонираният“ за първите места на провежданите в Родопите народни борби Георги Иванов от Кърджали спечели титлата “Баш“ и н

24rodopi.com/Регион/Спорт

„Абонираният“ за първите места на провежданите в Родопите народни борби Георги Иванов от Кърджали спечели титлата “Баш“ и на традиционния турнир по свободна народна борба в Черноочене. На финала той надви Георги Ванчев от Хасково и нарами коча. Третата позиция зае хасковлията Асен Табаков.

Атрактивната дисциплина, събрала огромна публика, бе част от богатата програма за празника на Черноочене, който жителите на общинския център отбелязват през втората седмица на октомври.

Съдия на турнира, продължил 4 часа на стадиона в Черноочене, бе Мустафа Джафер, който не допусна спорни моменти по време на схватките.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман връчи на победителя голямата награда – коч на „Баша“ Георги Иванов.

В двубоите взеха участие над 50 деца, момчета, кадети, юноши и мъже. Борците бяха от Кърджалийско, Пловдивско, Хасковско и други райони.

Дебют направиха младите надежди от новосъздадения клуб по свободна борба за деца и юноши „Гигант“-Черноочене.

„Народните борби станаха постоянна атракция на селищния празник и се радвам, че Черноочене е селото, което развива този спорт чрез клуб „Гигант“ и дава възможност на децата и младежите да покажат своите възможности“, каза кметът Айдън Осман.

В „Гигант“ тренират над 20 деца. Техен наставник е петкратният републикански шампион за юноши Себахтин Риза. Роденият в село Три могили специалист е носител на златен медал от Балканското първенство през 1984 година.

Исмет Исмаил, Черноочене

COMMENTS

WORDPRESS: 0