Георги Иванов спечели коча на борбите на фармфеста

Георги Иванов спечели коча на борбите на фармфеста

24rodopi.bg/Общество Георги Иванов спечели турнира по борба във втория ден на фармфеста "Красотите на Родопите", който се проведе в подножието на лес

24rodopi.bg/Общество

Георги Иванов спечели турнира по борба във втория ден на фармфеста „Красотите на Родопите“, който се проведе в подножието на лесопарк „Момчил юнак“ край Момчилград.

Победителят отнесе наградата – родопски коч, осигурен от организаторите на фестивала  – Община Момчилград и Сдружението на „Обединени български животновъди“. В турнира се включиха 60 борци в 16 категории – 13 за деца и юноши и 3 за мъже. На тепиха се изправиха състезатели от Момчилград, Кърджали, Хасково, Димитровград, Свиленград и турския град Люлебургаз. Всички борци, класирали се на призови места, получиха парични награди.

И във втория ден на фестивала посетителите имаха възможност да разгледат стари родопски породи, които са оцелели столетия в района, както и да дегустират мед, млечни и месни продукти на местни производители. За доброто настроение се погрижиха оркестър Феникс, самодейни състави от Крумовград, както и групи от читалището в Момчилград и сдружение „Зейбеклер“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0