Георги Чепишев: Трифонов и сие връщат Борисов на бял кон, заставаме зад „Продължаваме промяната“

Георги Чепишев: Трифонов и сие връщат Борисов на бял кон, заставаме зад „Продължаваме промяната“

24rodopi.bg/Общество/Политика „С действията си Слави Трифонов и сие на практика дават лична индулгенция за опрощаване на всички престъпления на преди

24rodopi.bg/Общество/Политика

„С действията си Слави Трифонов и сие на практика дават лична индулгенция за опрощаване на всички престъпления на предишните управляващи и проправят път за връщането на бял кон на Бойко Борисов във властта“, обяви за 24rodopi.com бившият депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) с мандат от Кърджали Георги Чепишев.

Той е и един от учредителите на ново Гражданско движение, което дава заявка да свърши онова, което от „Има такъв народ“ излъгаха, че ще направят“. В него влизат разочаровани и напуснали членове на ИТН. Гражданското движение застава под мотото „За силна България“ и си поставя за задача да работи за провеждане на истински и реални реформи във всички основни сектори в страната. „България да бъде силна и достойна държава, неподвластна на корумпираната политическа прослойка, която в годините на прехода окупира властта и задуши в зародиш истинските демократични промени“, е само една от целите които си поставят бившите съпартийци на Трифонов.

„Това, което най-силно искахме ние, членовете на партията и симпатизантите ни, а именно промяната на модела в страната и изчегъртване на престъпното и корумпирано управление, не се състоя – напротив, бяха обслужени интересите на същите хора, срещу които цялата страна се вдигна на протест преди две години.

Тази подкрепа в полза на статуквото продължава и днес, а едно от доказателствата е  разпределението на ръководните места в РИК в страната, където представителите на ИТН в ЦИК явно подкрепят ГЕРБ и ДПС“, посочи Чепишев.

„Деструктивното поведение на ИТН в последните три парламента е една от основните причини, която мотивира разочарованите да напуснат партията. Хвърлянето на държавата в хаос при наличието на кризи от световна величина и откровеното заиграване със статуквото, което е символ на корупцията в България, е явно доказателство за несъстоятелността на тази партия. Това най-силно пролича при отстраняването на председателя на 47 НС – Никола Минчев и свалянето на правителството, в резултат на което страната отново е в политическа криза и извънредни избори“, убеден е Чепишев.

Той допълни, че гражданското движение ще подкрепи усилията на ПП “Продължаваме Промяната“ в борбата й с корупцията и европейското развитие на държавата.

„Ще работим да се случи всичко онова, което хората поискаха, но не получиха – да бъде изтръгната страната от ръцете на политическата мафия и развитието на силна и модерна държава“, допълни Георги Чепишев.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0