Георги Чепишев: Години лъжи за Околовръстен! За Кърджали трябва стратегия – иначе инвеститор ще са гурбетчиите!

24rodopi.bg/Общество/Политика „След 3 мандата начело на управлението на страната, Бойко Борисов скоро каза, че е обнадежден за Околовръстен път, сяка

24rodopi.bg/Общество/Политика

„След 3 мандата начело на управлението на страната, Бойко Борисов скоро каза, че е обнадежден за Околовръстен път, сякаш забрави това, което каза преди три години на среща с кърджалийци: “Аз неизпълнено обещание към Кърджали нямам”.

А вече израснаха няколко поколения с надеждата за обходен път на областния град“.

Така коментира последната изява на лидера на ГЕРБ край Арда водачът на листата на МЕЧ в 9-и МИР Георги Чепишев.

„Явно политическата памет е доста къса, а жителите на областния град остават отново с излъгани надежди. Преди 3 години, след мой актуален парламентарен въпрос до тогавашния министър на регионалното развитие – Виолета Комитова, прогнозирах, че Кърджали е на 7 до 10 години от изграждането на обходен път. Вече за всички е ясно, че темата се експлоатира от партиите на статуквото само като предизборна еквилибристика. В последните няколко парламента, различни “парашутисти”, които използват навигация, за да стигнат до града край Арда, бяха представители на област Кърджали в парламента. Никой от тях не си направи труда да лобира пред изпълнителната власт за реализацията на този стратегически проект за региона. Нещо повече, някои от тях дори не стъпиха нито веднъж за една година в Кърджали, а сега отново се надяват системата Хеър-Ниймайер да ги изпрати в парламента“, посочва Георги Чепишев.

По думите му, на всички кърджалийци и жители на областта им е омръзнало от „лъжи и лицемерие“.

„Хората очакват от техните представители в законодателната власт да работят активно за региона, примерите в обратната посока са стотици и всеки от нас вижда в какво се е превърнала областта – западаща, без инфраструктура и без възможности за реализация. Кърджали има нужда от цялостна визия за развитие за следващите 10-20 г. Запълването на дупки и работата на парче не дават перспектива на живеещите в региона. Те очакват сигурност, инфраструктура, работа, доходи, образование, здравеопазване и инвестиции. Без подобна стратегия, обезлюдяването ще продължи, а гурбетчиите ще продължават да бъдат най-големия инвеститор в региона“, категоричен е водачът на листата на партия МЕЧ Георги Чепишев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0