Гъркиня тръгна към „Маказа“ след като си напазарува марихуана

24rodopi.bg/Регион Към плажовете в Гърция с наркотици, поне за 1000 лева. Новото през настоящия сезон. След две години на ужасяващи ограничения, на

24rodopi.bg/Регион

Към плажовете в Гърция с наркотици, поне за 1000 лева. Новото през настоящия сезон. След две години на ужасяващи ограничения, нашенци отново тръгнаха към Бяло море, а случаите на „нередовности“ в багажа на туристите са вече десетки.

Родните митничари обаче правят проверки в багажниците на туристите на граничния пункт. Именно така гъркиня бе арестувана на „Маказа“ преди броени дни. Младата жена пренасяла марихуана, закупена от България.

Съвсем скоро пък бе заловен жител на Стара Загора, проверен още на пункта „Чилик“. Полицаите открили марихуана в мъжа, запътил се към Гърция. Съдът в Кърджали наложи глоба на провинилия се турист в размер на 1000 лева.

Това обаче е най-малкото. Ако бе спипан при съседите ни, наказанията са далеч по-сурови.

Гърците въведоха нови правила за подобни нарушители. Няколко месеца затвор, отнемане на книжка, регистрационни номера при заловени пияни или дрогирани водачи.

„Нашенци все още смятат, че по време на почивка е позволено всичко. Това обаче не е така. Зачестяват случаите на заловени хора с наркотици на път за Гърция. Дори граждани на съседката ни идват при нас за зареждане на по-евтина дрога. В България цената на грам марихуана или амфетамин е 20 лева. При гърците е 20 евро. С общи усилия, от двете страни на границата, ще се справим с този проблем“, коментира за 24rodopi.bg разследващ полицай на именно подобни случаи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0