ВИДЕО репортаж: Франк тръгна от Дрезден към Хирошима с… колело!

С колело от Дрезден до Хирошима с послание „За мир и международно разбирателство“. Това е личната мисия на германеца Франк Зунк, който срещаме съвсем

С колело от Дрезден до Хирошима с послание „За мир и международно разбирателство“. Това е личната мисия на германеца Франк Зунк, който срещаме съвсем случайно в центъра на Кърджали, каращ своя велосипед, оборудван с всичко необходимо за неговия международен маршрут.

„Може би, след 4-5 години ще съм в Хирошима, където отивам като посланик на мира. Отправната ми точка е Дрезден, а крайната Хирошима. Трябва да съм там на 6 август за 80-годишнината от атомната бомбардировка“, разказа пред екип на 24rodopi.com германецът – посланик на мира.

На колелото му вече се веят няколко знамена – на държавите, през които е минал – Чехия, Черна гора, Албания, Македония и сега България. На страницата му във фейсбук са публикувани и интересни снимки от Кърджали. На една от тях показва как е пренощувал под звездите до кола за скрап.

Следващата спирка по пътя му е Турция…

„Следват Пакистан, Индия, Виетнам, Тайланд, Китай и Япония“, изрежда държавите, които предстои да посети до финала – Паркът на мира в Хирошима…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0