Франция гори и ще подпали „прекрасния нов свят“

Франция гори и ще подпали „прекрасния нов свят“

Жельо Михов/24rodopi.bg/Коментари/Общество Истината е само една и единствено Хегемонът може да я изрича. Всичко извън правата линия на наложеното вер

Жельо Михов/24rodopi.bg/Коментари/Общество

Истината е само една и единствено Хегемонът може да я изрича. Всичко извън правата линия на наложеното верую е лъжа и пропаганда. Всеки отклонил се е враг и трябва да бъде заклеймен. На по-късен етап и наказан.

Живеем във времена, в които тектониката на геополитиката е толкова силна, че се равнява на 7 по Рихтер. Само към момента. Но ще продължи да се засилва.

При нас трусът ще се усети последно. И затова щетите ще са големи.

 

***

Милиони са по френските улици на бунт срещу пенсионната реформа, с която ги обричат на работа до гроб.

При нас това мина и минава без сътресения. Но Макрон не е случил на народ.

Свирепо е и отношението на обикновения човек към свалянето изпод масата на часовника му по време на интервю. Защото бил 80 000 евро. Да не дразни обеднелите. От Елисейския дворец отрекоха. Потропвал по масата, та затова… Пък и струвал някакви си мизерни 2400 еврака.

При нас близки до властта духовници носят по-скъпи…

Франция няма пари и затова реформата трябва да мине. В противен случай влюбеният още в пенсионираната си учителка президент щеше да клекне. Но истината е съвсем друга. Водещите икономики в Западна Европа издишат. Дълговете растат.

ЕС започна суицидните си действия още по време на пандемията. С тоталитарно налагани похвати за справяне с вирус, за който нямало лек. Но ваксини се появиха. И те бяха поставяни с тоталитарен императив.

Диктаторският инструментариум никак не е чужд. И по същност също толкова глупав.

Франция отново зададе темата „Свобода“. Все от там се тръгва. А протестите срещу „пенсия на 64 години“ прераснаха в АнтиНАТО и призиви за Фрекзит.

 

***

Утопичното либерално съществуване по тоталитарен модел на ЕС е пред крах. А бомбата за него бе заложена още с подмяната на ценностите. Промиване на мозъци в училищата за безбройните полове, забрана за думите „майка и баща“, скоро може би и деца в епруветки, на конвейер?

Защо не. Още преди 90 години Олдъс Хъксли го предрече. Бавно и полека се върви към „Прекрасния нов свят“.

„62 400 повторения създават една истина“, казва един от героите на романа. Специалист по хипнопедия-обучение по време на сън. Работи в „Главен лондонски център за инкубация и обучение“. Част от Световната държава, чието мото е „Общност, еднаквост, устойчивост“. Деца се създават в колби и развитието им се предопределя-кой за работник, кой за учен. „Може ли да си представите, в миналото се е позволявало на жени и мъже сами да гледат децата си?! Каква диващина“, гнусят се в романа студенти. Наблюдават обучение на няколкомесечни бебета. Те пълзят към цветни книжки и цветя, разгръщат ги, а после им се пуска ток. И те пищят. След стотици повторения, цял живот няма да докоснат книга. И ще мразят всичко свързано с нея.

А това е започнало с усилена пропаганда срещу възпроизводството чрез раждане…

Но все пак роман. По който обаче сякаш цивилизацията се движи. Глава след глава.

62 400 повторения създават една истина. Втълпяват ви едно и също отвсякъде.

Но и хората се събуждат от кошмара на… „Прекрасния нов свят“.

 

Преводът на плаката от малката снимка гласи: Нищета! Проклет поет!

COMMENTS

WORDPRESS: 0