Фобиите на премиера в оставка ни пращат в тежък нокдаун

Фобиите на премиера в оставка ни пращат в тежък нокдаун

24rodopi.bg/Коментари/Политика   Премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че щял да гони 70 руски дипломати от страната. Ей така, като да из

24rodopi.bg/Коментари/Политика

 

Премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че щял да гони 70 руски дипломати от страната. Ей така, като да изсипе новина пред хората с микрофоните. И на изпроводяк да се хареса някому. 

В отговор на питане от депутат от ДБ, от Външно министерство му отговарят в писмен вид, че акредитираните дипломати на Русия в посолството и генералните консулства са общо 40. 

Нещо математиката куца. Как министър-председателят ги е изчислил така и как сам решава да предприеме подобен акт, като си има строго определени процедури?!

Лидерът на левицата пък обявява в пост във Фейсбук, че не е съгласна, а „решението е безпрецедентен акт в българската дипломация, който ще има дългосрочни последици. То не е вземано от Министерски съвет, нито на коалиционен съвет. БСП категорично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел“.

Снощи „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ изнасилиха Българската социалистическа партия.

Така образно, макар и много грубо, трябва да обясним думите на премиера в оставка Кирил Петков, за да разбере дори онзи млад меринджей от БСП, който обяснява случилото се като „тревожен сигнал“.

„Искам да кажа на всички чужди страни, не само на руската, че всички, които работят срещу интересите на България, ще бъдат отзовани да си отидат обратно в страната, от която са дошли“, посочва Петков.

Какво правим тогава с дипломатите на други държави, които редят дневния ред на България?

Какво правим без газ, какво правим без втора АЕЦ. Спрени по давление на партньорите ни, заради „лошите руснаци“? Ако това не е намеса и пряк удар върху националната сигурност, тогава какво?

Апропо, навред се надигат гласове премиерът в оставка да бъде задържан, та дори поставен под запрещение – казват го и политици, и професори, и…

Впрочем танкерите с US газ вече са в една папка със самолетите. Някъде, някой ден…

Икономиката ни е в нокдаун, знаете какво иде след него.

А в същото време две парламентарни групи си играят на ловци на руснаци.

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0