Фентъзито „Парламент“: Клетва в сряда, изнизване в четвъртък, пък в Кремъл треперели…

Фентъзито „Парламент“: Клетва в сряда, изнизване в четвъртък, пък в Кремъл треперели…

Самуил Крумов/24rodopi.bg/Лично мнение/Политика Събраха се на Велика сряда. В деня на предаването на Христос положиха клетва и час и половина по-късн

Самуил Крумов/24rodopi.bg/Лично мнение/Политика

Събраха се на Велика сряда. В деня на предаването на Христос положиха клетва и час и половина по-късно си тръгнаха.

На Велики четвъртък заседанието продължи около минута. И пак се разотидоха.

Голямо боядисване на яйца ще падне.

Ротации, мутации е тем подобни. Непознаване на Конституцията, но тя отдавна е загубила значение за политиканстващия елит. Последният дори е по-скоро една оядена каста на новите парвенюта. Гладки, плоски, хлъзгави.

Анализатори се кипрят в студиата и доубиват останалото мърдащо. Творческа мисъл от рода „Неизбирането на председател обслужва интересите на Кремъл“.

?!?! След подобен коментар.

Дали, ако бяха утвърдили шеф на парламента на петата минута, а на следващия ден нареден кабинет с най-здравата евроатлантическа спойка Кремъл щеше да затрепери?! Сигурно защото тогава България ще се включи във войната с многомилионната си армия, въоръжена до зъби с междугалактическо оръжие и ще направи Русия на пух и прах?! Та затова от Кремъл стискали палци родните „парчета“ хептен да омекнат в собствената си несъстоятелност.

Плашещо е вече болестното състояние на щатните анализатори. Които извън субсидирането живеят в някаква фентъзи действителност. С дракони, тронове, дронове и силикон. Много силикон. Надиплен и сред мозъчните гънки.

Но те са ясни. Ако не друго, поне успяха да убият и последния загубен мераклия да зяпа някоя нац. телевизия. Още по-малко ергените им, старите им моми и цялата останала манджа с грозде.

Да ги оставим тях.

Страховитите ни евроатлантици един председател не могат да си изберат, а се очаква да влязат в джобовете на електората и да решават проблеми. Който все още смята, че това може да се случи, също е във фентъзи действителност.

Властта дава сигурност, тя носи печалба, тя никога не е постна пица. Последната е за вас. От сърце.

COMMENTS

WORDPRESS: 0