Фалстарт на делото „Измама при приватизацията“ – 544 потърпевши са починали!

24rodopi.bg/Общество Делото за измама с инвестиционни бонове в Кърджали претърпя фалстарт. Окръжният съд не даде ход на разпоредителното заседание. Е

24rodopi.bg/Общество

Делото за измама с инвестиционни бонове в Кърджали претърпя фалстарт. Окръжният съд не даде ход на разпоредителното заседание. Единият от двамата обвиняеми е нередовно призоваван, не се яви и не се представлява от защитник, бе един от мотивите.  По делото също така са налице данни за множество пострадали лица и наследници на такива – общо 544 души, които са починали, респ. изпратените съобщения на 87 потърпевши и наследници на такива не са върнати в съда.

Заседанието е отложено за 10 септември.

Както вече писахме, двама са обвинени за използване на неистински документи-пълномощни от името на други лица, с които са били ощетени 4 500 души.

Мъжете застават пред Темида за измама по време на втората вълна на масовата приватизация. Те са се сдобили с инвестиционни бонове на обща стойност 173 490 лева.

Това е станало чрез използвали на фалшиви пълномощни на имената на близо 4500 души, болшинството от които от Кърджалийско, но също така на хора от Хасково, Пловдив и дори София. С документната измама те се разпореждали с общо над милион инвестиционни бонове, които били представени в периода август-октомври 2003 година пред Агенцията по приватизация.

Двамата обвиняеми Д.М. и И.К са от Видин.

COMMENTS

WORDPRESS: 0