Факс от МВР до Прокуратурата: Борисов се разследва за изнудване!

Факс от МВР до Прокуратурата: Борисов се разследва за изнудване!

„Който с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го заплаши с насилие, разгласяване на поз

„Който с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го заплаши с насилие, разгласяване на позорящи обстоятелства, увреждане на имущество или друго противозаконно действие с тежки последици за него или негови ближни, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева“.

Това гласи чл. 213 а от Наказателния кодекс, по който се води разследването срещу Бойко Борисов.

МВР е уведомило по факс прокуратурата за привличането на Борисов към наказателна отговорност за изнудване.

Предполагаемото нарушение на закона е в периода 2014 – 2019 година.

Именно през този период Васил Божков обяви по телевизията, че е дал подкуп в размер на 67 милиона лева на Борисов, като е носел лично парите на тогавашния финансов министър Владислав Горанов и на Севделина Арнаудова, която го е посещавала в офиса му на улица „Московска“.

Самият Божков обяви вчера, че действията на МВР са продиктувани от сигналите, които е изпращал до европейската прокуратура.

От друга страна Европрокуратурата разследва злоупотреби свързани с неправомерното изразходване на средства по програмите на ЕС.

COMMENTS

WORDPRESS: 0