Езиковата: Спрете цигарите, парите за тях дарете на нуждаещи се!

Езиковата: Спрете цигарите, парите за тях дарете на нуждаещи се!

Ученици и учители от Езиковата гимназия отбелязаха Международния ден без тютюнопушене. За 2021 г. мотото на националната кампания е  „Да спечелим зае

Ученици и учители от Езиковата гимназия отбелязаха Международния ден без тютюнопушене.

За 2021 г. мотото на националната кампания е  „Да спечелим заедно: един месец без никотин!“.

Училищният психолог Мюжгян Фейзи запозна възпитаниците на Езиковата гимназия с тематични филми и презентации по отношение негативните последици от тютюнопушенето върху здравето. Ученическият съвет, със съдейстието на педагогическия съветник Снежана Кузманова, подреди информационен кът, представящ вредата от този порок. Учениците призоваха всички никотинозависими да спрат употребата на тютюневи изделия, а спестените пари да ги използват за безопасни за здравето нещa или за подпомагане нуждаещи се хора.

Проведе се информационна кампания срещу безразборното изхвърляне на фасове и замърсяването с тях на околната среда. Ученици от девети клас се включиха в кампанията „Промени картинката“ като почистиха района на училището под мотото „Да опазим околната среда чиста“.

Целта на инициативата е да се повиши информираността на учениците за вредите от тютюнопушенето, като използва методика, представяща информация за здравословни дейности, която да мотивира младите хора да спортуват и осъзнато да водят здравословен начин на живот.

Кажете „Не!“ на тютюнопушенето, направете живота по-ведър, усмихнат и бездимен!

24rodopi.com

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0