ЕВН: Отново ток в над 100 села в Родопите, в 60 все още се работи

ЕВН: Отново ток в над 100 села в Родопите, в 60 все още се работи

Ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа села в Родопите постепенно се нормализира. Електрозахранването за над 100 села в области

Ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа села в Родопите постепенно се нормализира. Електрозахранването за над 100 села в области Смолян и Кърджали е възстановено, обявиха от ЕВН. Към момента продължават дейности по възстановяване и на въздушни електропроводи, скъсани от снега и от множество паднали дървета. Към 10:30 ч. на 15 декември общо 40 села в област Смолян и 20 в област Кърджали остават цялостно или частично с нарушено снабдяване с електроенергия.

Електроразпределение Юг достави и 6 бр. мобилни генератора за възстановяване на електрозахранването за села, където са установени общо 14 счупени стълбове (железорешетъчни и железобетонни) от електроразпределителната мрежа. Това са селата Рибница, с. Фатово (обл. Смолян) , с. Бърза река, с Патица, (обл. Кърждали), както и 2 генератора в с. Новаково (общ. Асеновград). В село Бърза река екипите на ЕР Юг трябваше да изчакат спадане на нивото на река Перперек, което затрудняваше преминаването през мостовото съоръжение. Генераторите се ползват като временна мярка за осигуряване на захранване, предвид по-дългото времетраене на възстановителните дейности за тези села.

Общо над 150 екипа на Електроразпределение Юг продължават дейностите по отстраняване щетите по мрежата, включително и на места със затруднен достъп за техника.

На снимката: Доставка на генератор

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0