Етническите турци харесват изказванията на Пеевски повече от предизборното говорене на Карадайъ!

Етническите турци харесват изказванията на Пеевски повече от предизборното говорене на Карадайъ!

24rodopi.bg/Коментари Не Ахмед Доган е знаел за оставките на Карадайъ, а Мустафа Карадайъ отдавна знаел, че е „пътник“ – това е правилния прочит на м

24rodopi.bg/Коментари

Не Ахмед Доган е знаел за оставките на Карадайъ, а Мустафа Карадайъ отдавна знаел, че е „пътник“ – това е правилния прочит на медийните изяви на бившия председател на ЦС на ДПС.

Това коментира В седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com.

“Динамиката в процесите в ДПС – започнали с първия жълт картон, показан от Доган на Карадайъ, последвалия червен, появата на Пеевски на терен в депесарските райони, промотирането на Пеевски от Доган, декемврийските знаци от Анкара, формулата „съпредседатели“ – вече тази динамика очертава визията на новото ДПС. А тя е второ място на следващите европейски, но и на следващите парламентарни избори и логиката на това отлично представяне – влизане във властта”, каза Андай.

И още: “Изхождайки от това, че ДПС загуби много време в тази война за електорална подкрепа с управляващата партия в Турция около проекта “ДОСТ“, Доган явно е анализирал добре и е преценил, че е належащо, още известно време, поне един мандат, ДПС да има съпредседатели. По този начин той успокоява страстите в изселническата общност, в това число и при управляващите в Анкара, предлагайки за съпредседател д-р Джевдет Чакъров“.

“Все повече етнически турци у нас не се кахърят дали управляващият валяка на тяхната улица е етнически турчин, а да се полага асфалт на тази негова улица. По същия начин е с осветлението, облагогродяване на квартала, селото, града, общинта. Особено по-младите, които са по-прагматични, и определено харесват повече предизборното говорене на Пеевски, отколкото предизборните думи на Карадайъ. Единият обещава повече работа и повече добри новини, другият се опитваше да събуди пасивни електорат с неудачна връзка на възродителния процес от 1984-1985 година събития от 70 години на миналия век в помашките региони”, коментира Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0