Есен Устренска: Кучешкият приют закъснява, да се закупи нов голям бус и да започне денонощна работа – проблемът е сериозен!

Есен Устренска: Кучешкият приют закъснява, да се закупи нов голям бус и да започне денонощна работа – проблемът е сериозен!

24rodopi.bg/Темата+ „За да се усети бързият ефект от желанието и работата на Общината относно разрешаването на кучешкия проблем – един от големите на

24rodopi.bg/Темата+

„За да се усети бързият ефект от желанието и работата на Общината относно разрешаването на кучешкия проблем – един от големите на областния град, трябва спешно да се закупи мобилно средство, по-голям бус, с който да се извършват дейности по улавяне, обезпаразитяване, ваксиниране срещу бяс, кастриране и чипиране“, предлага общинският съветник Есен Устренска. Юристката бе от най-активните участници в общественото обсъждане на проектобюджета на Община Кърджали за тази година.

Ще има или не до две години кучешки приют в Кърджали?! На този своеобразен облог пък се „хванаха“ кметът Хасан Азис и общинският съветник Радослав Милев.

Устренска и Милев изразиха съмнения съоръжението да бъде изградено в този срок. На противоположното обаче бе кметът.

„Приютът вече щеше да го има, ако не чакахме 4-5 години Областна управа да прехвърли терена на Общината. Искам да попитам какво направи ГЕРБ в рамките на своето управление, за да предостави този терен, а трябваше накрая кметът да отиде при премиера и да реши този проблем“, посочи Хасан Азис.

„Ясно е, че приютът ще се забави. Проблема е решим до известна степен с три мобилни средства, които да обикалят нонстоп. Не е нужно да пишем космическа наука, измислено е, а и има добри практики в другите общини“, твърди Устренска.

COMMENTS

WORDPRESS: 0