Ерол Мюмюн пред посланика: Очакваме повече турски инвестиции в Кърджали

24rodopi.bg/Общество Посланикът на  Република Турция Н.Пр. Мехмед Уянък гостува в община Кърджали и се срещна с кмета Ерол Мюмюн. На срещата присъств

24rodopi.bg/Общество

Посланикът на  Република Турция Н.Пр. Мехмед Уянък гостува в община Кърджали и се срещна с кмета Ерол Мюмюн. На срещата присъства и генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Кметът изрази надежда за развитие на добрите съседски взаимоотношения, очакванията за нови турски инвестиции  в града край Арда и откриване на нови работни места, с което да се намали изтичането на млади хора, търсещи препитание в чужбина. Той сподели, че Кърджали има осем побратимени общини в южната ни съседка, с които се поддържат добри контакти и се реализират съвместни проекти и инициативи, сближаващи хората от двете държави. Кметът представи част от проектите, които се реализират в сферата на културата, социалните услуги, спорта, инфраструктурата.

Турският посланик  каза, че отношенията между двете държави са на високо ниво, че е необходимо да се подобрят условията за инвестиции и бизнес у нас, за  да се привлекат повече турски инвеститори, които сега предпочитат Румъния.

Той изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Кърджали.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0