Ерол Мюмюн: Ако няма да има публика на „Арена Арда“, няма смисъл от мач!

24rodopi.bg/Темата+ Ако на стадиона в Кърджали не се допуснат фенове, за да подкрепят националния отбор, то тогава няма смисъл градът да е домакин на

24rodopi.bg/Темата+

Ако на стадиона в Кърджали не се допуснат фенове, за да подкрепят националния отбор, то тогава няма смисъл градът да е домакин на срещата България – Унгария. Мач без публика на „Арена Арда“ е като забрана за празник.

Това коментира пред 24rodopi.com кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Припомняме, че проблемната европейската квалификация на националния отбор на България срещу Унгария на 16 ноември бе преместена от ръководителите на Българския футболен съюз от столицата в Пловдив, а днес се оказа, че Кърджали е резервен вариант. За да се случи това, БФС трябва да получи официално разрешение от УЕФА да промени мястото на домакинството на срещата.

Шефовете на футбола не желаят мач с публика на националния стадион „Васил Левски“ заради страха от протести на феновете. В Пловдив пък се оказа, че стадион „Христо Ботев“ все още не е готов за експлоатация за мачове от календара на европейската футболна федерация. В Кърджали са готови да приемат домакинството, но при условие, че футболният празник ще се случи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0