Ердоганова кандидат-депутатка изби рибата с обяснение за турската икономика и българското пазаруване в Одрин

24rodopi.bg/Общество Хората от България в края на седмицата пътуват до Одрин, за да пазаруват, защото тази стока я няма в България! Обяснението,

24rodopi.bg/Общество

Хората от България в края на седмицата пътуват до Одрин, за да пазаруват, защото тази стока я няма в България!

Обяснението, което ще ви ококори е на кандидатката за депутат в Меджлиса от Партията на справедливостта и развитието Емине Тимучин.
В интервю пред местния телевизионен канал TV1 в Кайсери тя коментираше икономическата ситуация в Турция, когато даде пример с България.
„На терен хората много коментират икономиката. Ние полагаме огромни усилия за подобрения в минималното заплащане. Всъщност, криза няма“, категорична е Ердогановата кандидат-депутатка.
Емине Тимучин, обяснявайки, че има много приятели в чужбина, подчертава, че много стоки не могат да бъдат намерени в България и затова хората през уикенда пътували до Одрин да пазаруват. Припомняме, че в последните 2-3 години милиони българи са били на пазар в Одрин/Edirne, като 95 на сто от алъш-вериша от другата страната на границата е заради обезценената турска лира и евтините стоки.
Кандидат-депутатката казва още: „Всъщност, кризата ние сами си я създаваме. Вземете съотношенията в броя на хляба, купуван преди 20 години с минималната заплата, и броя на хляб, купен днес. Ако можете тогава да купите сто или хиляда хляба, със сегашната минимална работна заплата можете да си купите 10 хиляди. Покупателната способност е увеличена значително“, каза той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0