Ердинч Аптиш, който тръшна стрелеца от Сърница, с отличие в „Полицай на годината“

Ердинч Аптиш, който тръшна стрелеца от Сърница, с отличие в „Полицай на годината“

За 28-ма поредна година МВР спази традицията да отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали зн

За 28-ма поредна година МВР спази традицията да отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането на сигурността на българските граждани.

При тазгодишните отличени в Националната кампания „Полицай на годината“ попадна и Ердинч Аптиш. Той бе награден за проявена съобразителност, смелост, оказване на съдействие и конкретна помощ на органите на МВР за задържане на извършител на тежко криминално престъпление.

На 29 ноември мъж от хасковското село Сърница стреля по съсед, нарани съпругата му с нож, а после се укри. Последва незабавната реакция на институциите по издирване на въоръжения нападател.

Ден по-късно, в кърджалийското село Душка Ердинч Аптиш е нападнат с огнестрелно оръжие в собствения си имот. Той не губи самообладание и отнема оръжието на нападателя, в който разпознава обявения за издирване от Сърница. Стрелецът прави опит да го нападне и с нож, но Ердинч го обезврежда с удар с приклада от отнетото огнестрелно оръжие. Следва обаждане до служителите на реда от участък Черноочене и задържането на нападателя.

На снимките: Аптиш (вляво), задържаният Бейсим (вдясно), отличията
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0